Electric Blues honors C+B

Electric Blues honors C+B

De Noordwijkse band Electric Blues werd opgericht door Henk Vegt,Bert Bulk en Wendel Hillebrands.De eerste jaren (1967-1968) "toen de boys nog maar 15 jaren telden" onder de naam "Relax" maar in 1969 werd de naam omgedoopt in Electric Blues, een naam die de lading beter dekte want het repertoire bestond uitsluitend uit Bluesnummers van o.a. John Mayall-Cuby-Savoy Brown-Ten Years After-Livin'Blues etc..In 1969 kwam drummer Dick van Oosten bij de band. Al snel werd de band voor optredens gevraagd,eerst in de Bollenstreek en later ver daarbuiten zelfs tot in Duitsland. In Noordwijk en directe omgeving had de band veel trouwe fans die met alle optredens meereisden. De band had toen al een,voor die tijd unieke,eigen Bandbus waarop met grote letters ELECTRIC BLUES stond gekalkt. De gitarist Wendel Hillebrands was voor die tijd een ware bezienswaardigheid, hij zag n.l. kans om de moeilijke en vooral snelle bluesrifs uit zijn Les Paul gitaar te toveren, iets wat toen (1970 en overgewaaid uit GB) nog nauwelijks te zien was op de Nederlandse podia. Daarbij zat Wendel in een rolstoel omdat hij in zijn jeugd kinderverlamming had gekregen. Maar....hij werd door de bandleden overal mee naar toe gesjouwd en was dan ook een volwaardig bandlid.Helaas is Wendel in 1989 op 41 jarige leeftijd overleden.

In de 70'er jaren is de band ook gevraagd voor het immens populaire TV programma "Voor de vuist weg " van Willem Duys.In dit programma braken destijds vele bands door dus ook voor Electric Blues een uitgelezen mogelijkheid, maar Wendel weigerde om voor hem moverende redenen,Jammer....anders??

In 1974 werd mondharmonica virtuoos Piétro Smeding (Red Piétro) bij de band gehaald en niet zonder sukses,Piétro weet tot op de dag van vandaag een fantastisch stukje bluesharp te spelen.In 1979 bracht de band haar eerste LP uit genaamd "Still going Strong", hierop louter eigen werk veelal gecomponeerd en van teksten voorzien door Henk Vegt. Henk is altijd de drijvende kracht achter de band geweest,ooit gestart als zanger/gitarist en vanaf 1974 als zanger/drummer. Ook het gehele management en PR aktiviteiten werden en worden nog steeds door Henk Vegt verzorgd.

Evenement-informatie

Startdatum 10-06-2023 20:30
Prijs per persoon €15.00
Locatie De Noviteit

Wij accepteren geen inschrijvingen meer

Locatiekaart