Blues aan Zee festival gaat helaas niet door

Blues aan zee festival kan helaas niet doorgaan betalingen worden teruggestort
19.30 zaal open
20.00 – 21.00 u. Dry Riverbed Trio – Kloosterkelder
20.30 – 22.00 u. Harlem Lake – Main Stage
21.30 – 23.00 u. Big Bo – The Chapel
21.45 – 22.45 u. Dry Riverbed Trio – Kloosterkelder
22.30 – 0.00 u. The Bintangs - Main Stage

Meer dan 60 jaar popmuziek in Nederland en de Bintangs zijn daar bijna even lang een deel van. Opgericht in 1961 en nog steeds springlevend. Dat maakt ze de langst bestaande-, nog altijd optredende-, cd, dvd en boek uitgevende rockband in de lage landen en, zeer waarschijnlijk, ook in de hele wereld. Bintangs zijn in 2019 opgenomen in de Dutch Blues Hall of Fame. In 2021 en 2022 vieren de Bintangs hun 60 jarig bestaan met een nieuw album en een nieuwe tournee. Bintangs bestaan uit Oer-Bintang en mede-oprichter Frank Kraaijeveld (bas en zang), Dagomar Jansen (gitaren, zang en mondharp), Marco Nicola (gitaren en zang) en Burt van der Meij (drums).

 

The Bintangs 

 bintang bas klkopie

 

Harlem Lake (voorheen Dave Warmerdam band)
Winnaars Dutch Blues Challenge 2019
Zoals de bandnaam al doet vermoeden, komt Harlem Lake uit de Haarlemmermeerpolder. Onder de bandnaam Dave Warmerdam Band troffen de leden elkaar tijdens hun tienerjaren in de gedeelde liefde voor bluesmuziek in 2017. 4 jaar later veranderden ze de bandnaam naar Harlem Lake toen zij zichzelf opnieuw uitvonden tijdens het schrijven aan hun debuutalbum ‘’A Fool’s Paradise Vol.1’’, dat later dit jaar zal verschijnen. De 8 nummers daarop vertellen over hoe we constant proberen te balanceren tussen onze interne en externe wereld. Liefde, verlangen en verlies leren ons steeds nieuwe dingen over onszelf en Harlem Lake weet dit moeiteloos te vangen in herkenbare, zelfkritische liedjes.

 Harlem Lake Fotoshoot 1 1536x1024

Big Bo

Meervoudig award winnaar Bo Brocken (1966, artiestennaam: Big Bo) speelt al meer dan 30 jaar zijn blues met hart en ziel. Met zijn ongepolijste, soulvolle stem begeleidt hij zichzelf op akoestische en elektrische gitaar, steel dobro, “cigarbox” gitaar, mondharmonica, snare drum, hi-hatt en bassdrum. In deze “one-man-band” setting speelt hij naast eigen werk voornamelijk blues-klassiekers uit de jaren ’30, ’40 en ’50 waarbij onversneden en vaak obscure Deltablues de boventoon voert. Emotionele akoestische Blues, vlotte Ragtime en doorleefde Deltablues, songs vol bezieling gebracht, worden doorspekt met virtuoos spel op slide-gitaar en rudimentair fingerpicking-werk.

 Big Bo 2021 promo kl

 

Dry Riverbed Trio (met o.a. Dusty Ciggaar)

Een te gekke band die een heerlijk virtuoze mix van blues, country en rockabilly maakt. De band weet zijn publiek telkens weer te verbluffen met de virtuositeit waarmee ze door hun set heen denderen. Dusty Ciggaar de bandleider, zanger en gitarist is vaak te zien op het podium samen met blues gigant Ian Siegal. Het mogen dan jonge gasten zijn, maar gebrek aan ervaring heeft de band zeker niet. De band stond onlangs nog op de festivals Ramblin' Roots en Moulin Blues. Het enthousiasme, plezier en vakmanschap is dan ook te horen in elk opzicht van hun muziek. Het trio zoekt graag de grenzen op tussen genres en blaast daarmee een frisse wind door het blues genre.
Het trio bestaat uit: Dusty Ciggaar git. en voc. Darryl Ciggaar drums en voc. En Ronald Tilgenkamp bas.

 

 Dry Riverbed

 

Evenement-informatie

Startdatum 13-11-2021 19:30
Prijs per persoon €20.00
Locatie De Noviteit

Sorry, dit evenement is uitverkocht!

Locatiekaart